KZ Flowers / Pluischrysant

Partner van Santini-kwekerij Richard van Schie in Monster

KZ Flowers onderhoudt nauwe zakelijke banden met Santini-kwekerij Richard van Schie aan de Papelaan in Monster. Richard van Schie was in 2007 degene die samen met Jack Kuyvenhoven het bedrijf heeft opgezet en later in 2010 met Peter Zwinkels erbij de pluischrysanten zijn gaan telen.

Santini-kwekerij Richard van Schie teelt santini's voor de bovenkant van de markt. Ook in de rassenkeuze zoekt het bedrijf het in onderscheidende variëteiten en kleuren. Het bedrijf van 3 ha is modern ingericht. De productie is niet alleen efficiënt, maar ook duurzaam. Door gebruik te maken van een belichtingsinstallatie (8000 lux) is het mogelijk jaarrond santini's van uitstekende kwaliteit te leveren.

 

Inhoesmachine voor fraaiere presentatie

Naast de gebruikelijke machines en installaties heeft het bedrijf een inhoesmachine. Die heeft als extra voordeel dat de presentatie van de bos sterk verbeterd, doordat de hoes strakker zit. Met een grote koelcapaciteit is Richard van Schie in staat geoogst product een dag te laten acclimatiseren, voordat het naar de afnemer gaat. In de praktijk komt die dag 'rust' de kwaliteit van het eindproduct sterk ten goede. Het bedrijf produceert op jaarbasis 14 miljoen stelen, verdeeld over drie rassen: Country (groen), Adora (rood) en Ferry (wit).

Met Richard van Schie deelt KZ Flowers een aantal machines, zoals een dubbele krukasspitter en een grondcultivator. Ook maken beide bedrijven gebruik van één vrachtwagen voor het transport van orders.

Ons assortiment:

Country

Bijzonder stevige chrysant met sterke groene kleur en jaarrond goed van gewicht.

Coutry website

Dudoc

Kwekerij Richard van Schie is 29 mei begonnen met het veilen van het gloednieuwe soort: Dudoc. De fris witte santini met groen hart wordt geleverd door Deliflor. Het soort kenmerkt zich door het zware gewicht, perfecte ronde bloemvorm, lange vaasleven maar vooral door haar schoonheid! Dudoc wordt geveild bij Floraholland Naaldwijk en heeft de productcode: 116724. Wekelijks worden er ongeveer 10.000 geveild. 

                       

 

dudoc vierkant

Adora

Een stevige tak met veel bloemen en verreweg de beste rode santini-variëteit.

Andorra website

Mix Exclusive

Een unieke kleurencombinatie van 5 soorten santini's

nieuwitem mix emmer

Contact

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via onderstaande gegevens.

Adres

Papenlaan 2 
2681 LL Monster

Telefoonnummer

Richard van Schie

E-mail
info@schie-chrysant.nl

Website

www.schie-chrysant.nl